Ribeye met romescosaus en gegrilde groenten

Lekker Spaans gerechtje. Met veel groentes, een mooi stukje vlees en heerlijke saus. Al moet je daar ook weer niet teveel van eten!

  1. Als eerste haal je de ribeye uit de koelkast en laat je die goed op kamertemperatuur komen.
  2. Schil vervolgens wat lekkere aardappelen, snij je zin partjes en kook ze even een paar minuten af. Afgieten, droog deppen, kruiden met peper en zout en dan goed aanbakken in een koekenpan.
  3. Het makkelijkste is om met de romescosaus te beginnen. Voor twee personen gebruik je ca. 2 normale tomaten of 3 wat kleinere. Pas wel rijpe tomaten. Snij ze in partjes, doe er gesneden paprika bij (tenminste een halve), een halve rode peper, een teentje knoflook (gesnipperd), een uitje of sjalotje (gesnipperd), olijfolie, tijm, rozemarijn en zout. Daarna een 40 minuten laten grillen in een oven op ca. 220 graden. Hierkan pureer je groentes tot een saus. Je kunt hem eventueel zeven.
  4. Dan de groentes. Snij de aubergine in plakken en doe hetzelfde met de courgette. Goed kruiden met peper, zout en olijfolie. En dan grillen! Even aan de kant zetten.
  5. Grill nu de ribeye steak – in de garing die je lekker vindt. Ik hou van medium doorbakken. 1 minuut en 20 seconden per kant, daarna een vijf minuten laten rusten in aluminiumfolie en tegen ‘de draad’ in snijden.
  6. Nu is alles klaar en kun je het bord opmaken. Allereerst wat saus op het bord, daar bovenop de gegrilde aubergine en courgette, daar bovenop het mooi getranceerde vlees, afgewerkt met nog wat saus en verse rucola. Vergeet niet het vlees nog even af te kruiden met grof zeezout! En tenslotte wat lekkere olijfolie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *