Stoofpotje met gehaktballen


Dit gerecht doet me denken aan vroeger. Het staat in een klein receptenboekje van mam en heet daar ‘stoofpotje Cor van Lilian’. En zo heet het ook, want dit gerecht heb ik eens op een zaterdag gegeten toen Cor (mijn oom) mijn vader ergens meekwam  helpen. Dit aten we in de middag. Ik heb het alweer een tijd niet gemaakt, maar met lekker gehakt ik de diepvries werd het weer eens tijd.

Benodigdheden. Een halve kilo half om half gehakt, een pot witte bonen, een prei, 500 gram winterpeen, een mespuntje cayennepeper, peper en zout, en wat paneermeel. 

Als eerste maak je de gehaktballen. Breng dit op smaak met peper, zout, cayennepeper en voeg het paneermeel erbij. Goed kneden, kleine ballen van maken aan aanbraden in de pan. Als de balletjes mooi bruin zijn, gaat de winterpeen erin. Deze heb je geschild en in ringen gesneden. Voeg die toe en bak goed aan, samen met de in ringen gesneden prei. Makkelijk tot nu toe hè? Voeg na de paar minuten een kopje water toe, deksel op de pan en laat maar pruttelen. Na een 10 minuten doe je er de (gespoelde) witte bonen bij. Bak even goed aan en roer vooral goed. Je stoofpot is nu al klaar. Laat het smaken en heerlijk met een snee brood erbij of een zak friet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *