Zuurvlees zonder vlees met aubergine


Apart. Een soort van zuurvlees maar dan zonder vlees maar met aubergine! En de smaak is bijzonder goed. En de textuur? Het is net of je paddenstoelen aan het eten bent. Al zitten die er ook in trouwens. Het is een receptje dat via Instagram langs kwam. Nu hoorde ik pas dat ik recepten zelf geen copyright zit. Wel op de beschrijving van de bereiding. Gek hè. Wij hebben het gegeten met een snelle gratin van zoete aardappel. Met een heel klein stukje pink erbij.

Ingrediënten voor de stoof. Twee aubergines, een dikke ui, twee teentjes knoflook, 250 gram champignons, 3el sojasaus, een dikke lepel appelstroop, 1tl nootmuskaat, 2 laurierblaadjes, 200ml groentenbouillon, 3 plakken ontbijtkoek en voor de rest niks.

Je maakt het gemakkelijk én snel. Als eerste was je de aubergine, lontjes eraf en dan snij je de aubergines doormidden en dan in reepjes. Snipper de ui en de knoflook, zet een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook in de pan. Voeg de aubergine toe en bak even mee, dan gaat de sojasaus erbij en ook de stroop. Voeg na een paar minuten de champignons erbij, die je in schijfjes hebt gesneden. Bak even goed mee en dan gaat de bouillonblokje, laurier en nootmuskaat erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten sudderen op halfhoog vuur. Daarna gaat de ontbijtkoek erbij en gaat de boel binden. Laat het nog eens 20 minuten (of langer) sudderen. Proef en kruidt eventueel af met peper en zout. 

Ingrediënten voor de gratin. Twee dikke zoete aardappels, een pakje room (kookroom kan ook, maar is minder lekker), twee teentjes knoflook, peper, zout en (verse) tijm. Oh en geraspte Parmezaanse kaas. Maken! Schil de zoete aardappel, haal de mandoline uit de kast en snij er dunne schijfjes van. Pak een kom, doe de slagroom erin, geraspte knoflook, gesneden tijm, kaas en peper en zout. Nou. Nu pak je een overschaal waar je de schijfjes rechtop in zet. schenk vervolgens het roommengsel ertussen en bak af in de oven. Eerst 25 minuten afgedekt met aluminiumfolie en daarna nog eens 20 minuten zonder folie op 200 graden. Smakelijk eten! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *