Steak met chimichurri
Simpel en lekker. Dat is dit gerecht. Een goede steak zonder al te veel poespas, lekkere chimichurri die je écht proeft, een gepofte aardappel zonder iets geks en tomaat en mais uit de grillpan.
Wat heb je nodig? Voor twee personen. Twee goede steaks, een maïskolf (voorgegaard), drie tomaten, vier kleine aardappels, en voor de chimmichuri een halve uit, drie teentjes knoflook, 20 gram koriander, drie eetlepels rode wijnazijn, een halve rode peper, olijfolie en peper en zout.
Makos! Als eerste de aardappelen. Was ze goed, laat de schil er omheen, leg ze op een aluminiumfolie (per aardappel eentje) en prik ze flink met een vork. Nu wat olijfolie erover en wat grof zeezout, goed inpakken en voor een uur de airfryer in op 180 graden! Als tweede de saus. Snipper denk ui en knoflook heel fijn, snipper de koriander en snij de rode peper in stukjes. Je bent al bijna klaar. Alles bij elkaar, de rode wijnazijn en olijfolie erbij en op smaak brengen met peper en grof zeezout. Meng goed en zet weg. Zo tien minuten voordat de aardappels goed zijn, zet je de grillpan op het fornuis en die laat je loeiend heet worden. Snij de mais in vieren en grill hem zonder iets. Snij de tomaten doormidden en leg die met de onderkant ook op de grill. Denk eraan zo nu en dan te draaien en na een minuut of 3-4 haal je de mais en tomaten er vanaf en zet je die even apart op een bord met een folie er overheen. Dan de steak! Die heb je natuurlijk goed op kamertemperatuur laten komen. Doe er wat zonnebloemolie over en flink wat peper en zout. En nu grillen maar! Ik denk een 2-2,5 minuut per kant totdat je mooie grillstrepen hebt en de steak aan alle kanten is aangebakken. Haal uit de pan en laat een paar minuten rusten. Nu pak je twee borden waar simpel twee aardappelen op gaan, vergezeld van de mais en tomaten. Dan snij je de steak mooi ik tranches, legt die op het bord erbii, snufje zeezout erop en afmaken met de ‘oeiaiaia’ chimichurri!