Quiche met gegrilde courgette, paprika, rode ui en mozzarella 


Simpel en lekker. En vegetarisch. Je neemt een rol hartig taartdeeg, doet dit in een vorm, legt er een bakpapier op, baklinzen en bakt het in 10 minuten blind af op 200 graden in de oven. Intussen was je de courgette, snijdt deze in plakken en kruidt ze met olijfolie, peper, zout en oregano. Laat nu de grillpan warm worden en grill de courgette. Intussen neem je de (punt)paprika, snijdt deze in ringen die je vervolgens ook grilt. En tenslotte pak je een rode ui waar je dunne ringen van snijdt. Zo. Haal het deeg uit de oven, besprenkel met een laagje paneermeel en leg er dan de courgette, ui en paprika laag voor laag in. Maak nu de vulling. Je neemt drie lepels rode pesto (of groene), een handje Parmezaanse kaas en mengt het met een pakje kookroom en twee eieren. Goed mengen – en giet het in de vorm over de groenten. Snij tenslotte een bolletje mozzarella en leg die er mooi op. Vouw de bovenkant van het deeg terug en bak de quiche op 200 graden in zo’n 20 minuten bruin en knapperig. Smakelijk eten! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *