Stoof met sukadelappen


Lekker voor als het wat kouder is. Of heel koud. Of wat warmer. Eigenlijk is het altijd tijd voor goed stoofvlees. Deze heb ik gemaakt met sukadelappen en er zit een blikje tomatenpuree in en flesje Leffe blond. Ditmaal niet in de slowcooker maar in de braadpan.

Ingrediënten – voor een hele pot. Ongeveer 800-1000 gram sukadelappen, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, een blikje tomatenpuree, 2 eetlepels bloem, een flesje Leffe blond, 500ml bouillon, 1tl rozemarijn, 1tl tijm, 5 laurierbladen, 2 sneetjes ontbijtkoek en 2el mosterd.

Als eerste is het tijd voor het vlees. Snij dit in blokken en bak het aan in een grote braadketel. Doe dat wel in twee etappes en kruidt bij het bakken de sukadelappen goed met peper en zout. Als het rondom bruin is gaat het vlees eruit. Zet het even apart op een bord ofzo. Dan snij je de uien in halve maantjes en bakt dit aan op halfhoog vuur. Pel, plet en snij de knoflook en voeg die ook toe. Als alles is aangebakken doe je de twee eetlepels bloem erbij en bakt dit goed mee. De bloem zorgt uiteindelijk voor een goede binding van de stoof. Als de bloem is aangebakken voeg je de tomatenpuree toe en fruit die mee aan in een paar minuten. Dan gaat het bier erin, met als de kruiden en de bouillon. Roer goed door, voeg het vlees toe en roer dit ook door elkaar. Snij intussen de ontbijtkoek en besmeer die met de mosterd. Leg op de kop in de braadpan, deksel erop en laat dit voor 3 uur op laag vuur stoven. Roer zo nu en dan goed door en… smullen maar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *