Gegrilde dorade van de bbq met gepofte zoete aardappel gevuld met salsa


We zijn behoorlijk aan het klussen op onze kavel. Nog even wachten en dat start de bouw maar de afgelopen maanden hebben we al vanalles gedaan in de tuin. Zo ligt er een vlonder waar een tuinhuisje op staat, hebben we een hekwerk laten plaatsen en zelf een mooie waterlandpoort gezet, zijn er twee borders gemaakt met fruitbomen en hebben we acht grote fruitbomen in een rij gezet. Nu is project ‘moestuin’ gestart – en na het leggen van bandjes vorige week gestart met het timmeren van een kippenhok. Hoe leuk is dat. We zijn best veel op onze nieuwe grond te vinden en dat klussen is soms aardig uitdagend met twee kleine kindjes. 

Vandaag was een heerlijke dag. In de middag zijn we naar ‘de oude ambachten’ geweest in Einighausen. Een rondje in de zon langs van allerhande kramen en mensen die ambachten van vroeger uitleggen. Erg leuk en bij thuiskomst leek het ons een goed idee de dag fijn af te sluiten. Op de kavel kan Jolijn lekker spelen en na twee dagen bbq was het vandaag drie keer op rij. Ditmaal een simpel maar verrukkelijk gerecht: gepofte zoete aardappel met een salsa van tomaat en koriander en gegrilde dorade. Easy Peasy Pepsi.

Je hebt nodig (voor 2 personen): twee dorades, een citroen, olijfolie, een dikke tomaat, kwart van een ui, lekkere azijn (ik heb limoenazijn gebruikt) en olijfolie. En verse koriander niet te vergeten. Als eerste pof je de aardappel al even voor in vijf minuten in de magnetron. Doe dit als je weinig tijd hebt. Open snijden, dan lekker wat olijfolie erin en goed inpakken in aluminiumfolie. De dorade vul je met citroenschijfjes en peper en zout. De salsa maak je ook alvast. Snij de tomaat en haal het vocht en pitjes eruit. Snij het vlees in kleine blokjes en snipper de ui fijn. Hak flink wat koriander en meng dit met een goede scheut azijn, olijfolie, peper en zeezout. Jammie. Nu is het tijd om de bbq aan te steken! Als die eenmaal heet is gaan de zoete aardappelen erop. De dorades smeer je goed in met olijfolie en dan grill je die in ongeveer 10 minuten. Vergeet niet zo nu en dan even om te draaien. Na een kwartiertje haal je de aardappelen eraf, haalt ze uit de folie en vult ze met de salsa. De dorade spreekt voor zich: de citroen is lekker maar de vis is lekker puur. Eet smakelijk! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *