Fusilli met witlof!


Ja, je leest het goed! Pasta met witlof. En een beetje kaas, haha. Het is een lekker en simpel gerecht. De moeite waard om te koken!

Ingrediënten. Voor 2 personen. Allereerst de fusilli natuurlijk. Twee stronkjes witlof, twee teentjes knoflook, een ui, een handje champignons, gedroogde en verse oregano, een half potje crème fraiche en Parmezaanse kaas. Niet vegetarisch? Dan kun je wat hakblokjes toevoegen.

Maken! Als eerste breng je een ketel water aan de kook. Flink zout erin en dan de pasta gaar koken. Kijk even op de verpakking hoe lang. Intussen neem je een koekenpan, wat boter erin en dan voeg je gesnipperde ui en knoflook toe. Goed aanfruiten en de gedroogde oregano toevoegen. Boen nu de champignons en snij ze in stukjes. Voeg ook toe en smoor aan. En nu waar het in dit gerecht om draait: de witlof. Snij de stronken in vieren, haal de harde kern eruit en snij in repen. Voeg toe en bak alles goed aan! Je kunt nu ook eventueel de hamblokjes toevoegen. Tenslotte voeg je de witlof toe. Giet de pasta af en voeg die toe aan de saus. Afkruiden met peper en zout. Tenslotte gaat er nog wat verse oregano op en wat Parmezaanse kaas! Super lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *