Parelcouscous met spinazie en groene asperges ​

Gezond en lekker receptje! Voor een doordeweekse avond of misschien wel in het weekend. Conclusie: je kunt dit altijd eten! Het originele recept is met parelgerst, maar die kon ik zo 1-2-3 niet vinden in de supermarkt. Dus heb ik het met parelcouscous gemaakt. En heel eerlijk: je weet niet beter. Het lijkt een beetje op een goede risotto. Gewoon eens proberen zou ik zeggen!

Wat heb je nodig? Voor circa 4 personen:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 ui, fijngesnipperd
 • 200 gram parelcouscous of parelgort
 • 100 ml droge witte wijn
 • 600 ml groentebouillon
 • 500 g groene asperges
 • 300 g panklare spinazie
 • 75 g Parmezaanse kaas of pecorino, vers geraspt
 • 8 plakjes ham (die je lekker vindt)


Bereiden doe je zo!

 1. ​Schenk drie eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin een fijngesnipperd uitje glazig. Haal de onderkant van de groene asperges af en snij tot aan de mooie bovenkant van de asperges de steel in fijne partjes. Voeg die toe aan de ui en fruit deze even mee. Roer vervolgens de parelcouscous of -gort er doorheen totdat de korrels mooi glanzen. Schenk de witte wijn erbij en laat dit zachtjes inkoken.
 2. Maak intussen de groentebouillon en schenk ongeveer de helft van de bouillon erbij. Laat dit lekker inkoken in circa 15 minuten. Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de resterende bouillon toe. Je kunt dit het beste niet in één keer doen, zo hou je de smeuïgheid goed onder controle!
 3. Breng vervolgens een laagje water aan de kook en kook hierin de aspergetoppen af. Zorg dat de asperges nog een lekkere bite hebben!
 4. Intussen bak je de ham krokant in een koekenpan of in de oven op ongeveer 200 graden.
 5. Als de couscous of gort gaar is, schep je er een flinke hand (of twee of drie) spinazie doorheen. Deze heeft weinig hitte nodig. Breng de couscous op smaak met peper (en eventueel nog wat zout) en maak het eventueel af met wat vers citroensap. Ik vind dit lekker, geeft net wat frisheid aan het gerecht.
 6. Serveer de couscous of gort op een mooi bord, leg de krokante ham en aspergepunten er bovenop en maak af met flink wat pecorino of parmezaanse kaas!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *