Spaghetti met venkel, tomaatjes en groene pesto

Een makkelijk gerechtje na een dag hard en lang werken.

Je neemt en doet: breng een pan water aan de kook en doe er flink wat zout in en kook de spaghetti. Spoel intussen de venkel schoon en snij deze fijn. Hou het groen apart. Neem een pan en fruit de venkel lekker aan tot deze zacht wordt. Voeg er vervolgens een kleine lepel groene pesto aan toe en wat vocht van de pasta totdat je een lekkere saus hebt. Snij nu een paar kleine tomaatjes doormidden en doe ze bij de saus. Giet de spaghetti af – hou wat kookvocht apart – en voeg de spaghetti toe aan de venkel en saus en roer het goed door elkaar, zodat de spaghetti zich goed vol zuigt met de saus. Kruid af met peper en zout. Eigenlijk ben je nu al klaar! Doe de spaghetti op een bord, garneer met wat groene pesto en maak af met flink wat Parmezaanse kaas en het venkelgroen. Een lekker, vegetarisch en zacht pastagerecht. De pesto kun je trouwens ook prima maken met een klein stukje knoflook, olijfolie, basilicum en verse peterselie. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *