Goulash lookalike stoofpotje

Het is klusdag vandaag. En dan is het altijd lekker dat er een grote pot met eten op tafel gezet kan worden, waarvan alle mensen kunnen eten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een lekkere stoofpot met paprika in m’n hoofd. Dat wordt het ook, maar met wat groentes die nog in de koelkast lagen. Het resultaat is erg lekker en smaakt (onbedoeld) op goulash.

Wat heb je nodig? Voor een pot waarvan vijf mensen kunnen eten. 600 gram runder riblappen, twee dikke uien, twee teentjes knoflook, een lepel gerookt paprikapoeder, vijf laurierbladeren, een scheut ketjap manis, een pot gepelde tomaten, twee rode paprika’s, de blikje tomatenpuree, kneep tomatenketchup en… een zak met spruitjes, spitskool en pompoen.

Maken! Als eerste pak je een grote braadpan. Snij de uien in ringen en fruit deze aan in boter. Snij vervolgens de riblappen in stukken en kruidt ze met peper, zout en het gerookte paprikapoeder. Voeg ze toe en bak goed aan. Dan gaat een pakje erbij: combinatie van spruitjes, pompoen en spitskool. Beetje gek en toch lekker – deze lag in de koeling van ‘laatste kansjes’. Voeg na het aanbakken ervan een flinke kneep tomatenpuree toe, bak aan en voeg een flinke lepel bloem toe. Bak ook deze goed mee. Nu komt het vocht erbij. Voeg een halve liter runderbouillon en een blikje gepelde tomaten toe. En een stoof is niks zonder kruiden: ik dit geval een paar peperkorrels en laurierbladeren. Dit laat je voor een uur pruttelen op laag vuur. Roer goed door en voeg nog twee gehakte rode paprika’s toe. Laat het geheel nog eens voor een uur sudderen. Breng het tenslotte op smaak met een scheutje rode wijnazijn, een kneepjes tomatenketchup en een scheutje ketjap manis! Lekker met vers stokbrood, wat frietjes of aardappelkroketten en wat verse groenten! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *