Sjalottentaartje met geitenkaas en balsamico-azijn

Een lekkere, bekende combinatie. Mooi gerecht voor een koude zondagochtend met ietwat een kater van gisteren. Ahum. Wat heb je nodig? Een rol bladerdeeg, een netje sjalotten (stuk of 10 ofzo), verse tijm of gedroogde tijm, een rolletje geitenkaas (zachte), peper en balsamico-azijn. Ik heb echt goeie gekocht.. die is zo zoet! Als eerste schil je de sjalotjes en dan snij je ze doormidden. Zet een pan op het vuur, wat boter erin en dan de sjalotjes er rechtop in zetten. Bestrooien met tijm en afdekken met aluminiumfolie op halfhoog vuur. Na ongeveer 10 minuten draai je alle sjalotjes om. Doe dit wel voorzichtig! Als de sjalotten aanfruiten, bekleed je een ovenschaal met de bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ik bak mijn hartige taarten altijd 10 minuten blind af. Dan is de rand al mooi hard(er) en de bodem ook wat krokant. Ik maak altijd een cartouche (rond ding) van bakpapier. Die leg ik dan op de bladerdeeg en dan doe ik er baklinzen overheen. Die haal je er na 10 minuten bakken weer uit en dan vul je de taart. Dus ook vandaag. Als de sjalotten een 20 minuten hebben gestoofd, zet je ze even aan de kant. Pak nu de geitenkaas en pureer die tot een mooi smeersel met een klein scheutje water. Allereerst vul je de taart met deze geitenkaascreme en dan leg je de sjalotten er mooi in. Besprenkelen met wat balsamicoazijn, wat peper en takjes tijm. En dan nog eens 15 minuten de oven in op 200 graden. Hartelijk taartje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *