Plaattaart met rode ui, geitenkaas en balsamico

Met eten valt het altijd aardig in elkaar. Wat ik heb ingekocht, nog heb liggen en waar ik zin in heb. Bijna altijd een goede match. Zo ook vandaag. Ik was even op bezoek bij Rob en Aniek en had een receptenboekje meegenomen. Daar stond een lekkere plaattaart in met rode ui en geitenkaas. Een combinatie die zich natuurlijk al lang en breed heeft bewezen, maar die ik gewoon ook erg lekker vind. Nu had ik toevallig vrijdag een rol vers bladerdeeg gekocht… dus dat was makkelijk beslissen.

Ingrediënten: een rol bladerdeeg (of anders bladerdeegvelletjes – zoveel als je wil), vijf rode uien, een paar takjes verse tijm (gedroogde kan ook), een rolletje geitenkaas (plakjes kan ook), wat olijven en kappertjes, peper en en paar druppels aseto balsamico (ik heb pas de originele di Modena IGP gekocht – erg lekker).

Maken! Als eerste ontvouw je de bladerdeeg. Maak de randen nat met wat water en sla de randen om. Prik gaatjes in de bodem en bak deze alvast eens voor 10 minuten af in een warme oven op 220 graden. Ik doe dat altijd – dan is de bodem al wat knapperig. Zeker als je daarna wat ‘vochtige’ vulling erop doet. Als de bladerdeeg in de oven staat snij je vijf rode uien in ringen en fruit die aan in een pannetje. Flink wat tijm erbij en goed roeren. Smoor door tot de uien lekker zacht zijn – ongeveer 10 minuten tot een kwartier. Bestrooi de bodem met de uien en brokkel er geitenkaas overheen. Snij wat kappertjes en olijven fijn en strooi deze ook op de plaattaart. Afwerken met flink wat zwarte peper en wat drupjes balsamico. Daarna nog 10 minuten de oven in op 200 graden en eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *