Pittige quiche met ui, paprika, aubergine en courgette

Tjsa… wat doe je als je nog een halve aubergine en courgette over hebt. En een half blikje gepelde tomaten. Oh ja, en een mooi vel bladerdeeg in de koelkast. Juist ja, op vaderdag een eenvoudige quiche in elkaar draaien. Dus dat heb ik gedaan.

Ingrediënten: Een grote rol bladerdeeg (ik heb er eentje uit de supermarkt, maar je kunt ook een stuk of 8-10 velletjes uit de diepvries nemen), een halve courgette, een halve aubergine, een rode paprika, half rood pepertje, half blikje gepelde tomaten, een dikke rode ui, twee teentjes knoflook, oregano (ik gebruik veel, denk zo’n 2 á 3 tl), 4 rijpe tomaatjes, 1 tl chilipoeder, zout, peper en 1,5 el balsamicoazijn.

Maken. Maken. Maken. Zet een koekenpan op het vuur, wat olijfolie erin en dan hakken. Alles in blokjes: de rode ui eerst die je dan al aanzet in de pan. Dan de courgette, gevolgd door de aubergine en het pepertje. Dan de teentjes knoflook, het chilipoeder en dat blus je na wat aanfluiten af met balsamicoazijn. Voeg vervolgens de oregano toe, fruit even aan en doe er dan 1 á 2 el bloem bij. Deze zorgt voor de binding van de quiche, zodat de bodem nog lekker knapperig blijft. Bak de vulling goed aan in een paar minuten zodat de bloem gaart. Voeg daarna de oregano toe en na een paar minuten het blikje gepelde tomaten. Afkruiden met peper en zout en… bijna klaar. Pak nu een mooie vorm en bedek de bodem met bakpapier. Bedek de bodem met bladerdeeg, doe de vulling erin, snij de tomaatjes in partjes en leg die mooi op de vulling. Afmaken met flink wat geraspte Parmezaanse kaas en dan maak je van het overgebleven bladerdeeg een deksel. Het handigste is als je vooraf even de randjes van de bodem nat hebt gemaakt met wat water. Dan plakt het deksel er goed op. Bestrooi de bovenkant nog met wat Parmezaanse kaas, prik een klein gaatje in het midden en dan gaat de quiche de oven in op 220 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Ik laat de quiche altijd afkoelen in de koelkast en eet hem lauwwarm. Lekker met wat basilicum! Heerlijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *