Lekkere stoof met gehaktballen van kip, aubergine en tomaat

Joh, ik hou van een snel stoofpotje met aubergines. Die eet ik vaak en dan met venkelzaad erin. Afblussen met wat balsamicoazijn. Heerlijk. Maar deze is net even anders. Ik ben net terug van vakantie en heb wat inkopen gedaan. Uiteraard veel groentes en zoals zo vaak, ook deze keer weer een lekkere verse aubergine. Ook heb ik 400 gram kippengehakt gekocht. Dat vind ik vaker lekker om ballen van te maken dan half-om-half gehakt. Geen idee waarom. Nou, in elk geval. Na een hete dag en middag aan het water is het tijd om weer eens ‘Hollandse kost’ te maken. En het viel niet tegen – lekker zelfs.

Ingredienten (voor 2 personen): 400 gram kippengehakt, een aubergine, drie teentjes knoflook, een dikke ui, een blik gepelde tomaten, een eetlepel witte wijnazijn, een handje salie (als je die hebt), peper, zout, korianderzaad en een theelepel gerookt paprikapoeder.

Maken die hap! Als eerste draai je de gehaktballen van kip. Kruidt ze nog even af met peper, zout en korianderzaad. Dan ballen draaien! Zo groot of klein als je wil. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. En dan bak je de ballen rondom bruin. Uit de pan ermee! Snipper de ui en bak deze aan in de pan. Snipper ook de knoflook en voeg die een paar minuten later toe. Goed aansmoren dit alles! Was de aubergine en snij deze in kleine blokjes. Voeg deze toe en bak deze in circa 8-10 minuten mooi bruin aan. Voeg nu ook het gerookt paprikapoeder toe. Dit geeft een lekkere smaak! Je kunt eventueel ook gewoon paprikapoeder gebruiken, of eventueel nog chilivlokken als je de pittige kant op gaat. Dan gaat het blik gepelde tomaten erbij. Nu krijg je een goeie tomatensaus. Voeg ook de witte wijnazijn toe en laat dit alles even goed inkoken. De saus moet niet te nat zijn. Voeg ook de gehaktballen weer toe, zodat dit goed kunnen garen. En dan ben je al klaar. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Afmaken met verse salie (of peterselie of basilicum) en lekker eten! Heerlijk met polenta of een simpele aardappelpuree.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *