Torentje van mango, avocado en makreel met een dressing van crème fraîche, limoen en gember

Jottum. Een voorgerechtje of zo je wil. Lekker fris en een goede smaakcombinatie. Wat heb je nodig voor 2 personen? Een gerookte makreel (heel of alleen filets), een mango, een avocado, een half potje creme fraiche, een halve limoen, klein beetje verse gember, wat rucola en wat tuinkers. En dan maken. Als eerste schil je de mango en die snij je vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de avocado. Allebei in een kom doen en besprenkelen met wat limoensap om verkleuring van de avocado tegen te gaan. Dan pluk je de makreel. Als je een hele gebruikt, let dan goed op de graten! Want die zitten er veel in. Meng daarna de makreel voorzichtig door de mango en avocado. Afkruiden met peper. Dan de dressing. Meng het sap van een kwart limoen met de creme fraiche en rasp er wat gember doorheen. Goed roeren en eventueel aanmaken met een klein beetje water. Meng vervolgens de helft van deze dressing door de makreelsalade. Nu opmaken. Je neemt een steekring en die vul je met rucola. Dan het makreel-avocado-mangomengsel erop en de ring verwijderen. Afmaken met wat drupjes dressing en tuinkers bovenop. Lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *