Parelcouscous met ratatouille van zoete aardappel, aubergine en paprika, roodbaarsfilet en tomaten-paprikasaus

Mmjam, wat was dit lekker zeg. Ik had nog een roodbaarsfilet liggen en dacht: wat ga ik hier eens bij combineren. Ook had ik nog een rode paprika liggen, een half zakje parelcouscous en een halve aubergine. Het is een topgerecht geworden!

Ingredienten (voor twee personen):

 • Parelcouscous (half zakje) en een halve liter groentebouillon
 • Voor de ratatouille: een rode paprika, halve aubergine, een rode ui en halve zoete aardappel
 • Twee verse roodbaarsfilets
 • Een paar zoete tomaatjes en wat olijfolie
 • Voor de saus: een klein uitje, een lepeltje tomatenpuree en een halve rode paprika. En wat van de zoete tomaatjes die je hebt gegrild.

Lekker maken!

 1. Als eerste de parelcouscous. Kook die gaar in de groentebouillon.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaatjes, besprenkel ze met olijfolie en zet ze voor 20 minuten in de oven.
 3. Maak intussen de ratatouille door de aubergine, paprika en zoete aardappel allereerst in kleine stukjes te snijden. Zet eerst de aardappel aan in een koekenpan, voeg dan een gesnipperd rood uitje toe, de paprika en tenslotte de aubergine. Afkruiden met wat verse tijm.
 4. Als de couscous gaar is, giet je die af, terug in de pan en dan meng je hier de ratatouille doorheen. Afkruiden met peper en zout en even aan de kant zetten.
 5. De tomaatjes zijn nu vast en zeker goed. Haal die uit de oven. Nu kun je de saus maken door eerst een gesnipperd uitje aan te fruiten in een pannetje. Voeg daarna een lepeltje tomatenpuree toe en bak goed aan. Dan de paprika in blokjes erbij en goed aanzetten. Vervolgens doe je er de helft van de gepofte tomaatjes bij. Aanfruiten en dan meng je dit in de blender tot een lekkere saus. Afkruiden met peper en zout en klaar.
 6. De vis! Breng deze op smaak met peper en zout en besprenkel met zonnebloemolie. Laat een koekenpan goed heet worden en bak de roodbaars op de huidkant voor een paar minuten. Daarna eventjes omdraaien, vuur uit en aan de kant zetten.
 7. Bijna klaar! Als de couscous en saus iets is afgekoeld verwarm je die kort op. En dan kun je het bord opmaken. Als eerste de couscous met groenten, daar bovenop de roodbaars en afmaken met de saus en gepofte tomaatjes. Nog wat lekkere olijfolie erover en eventueel wat rucola, veldsla of tuinkers. Die laatste heb ik gebruikt! Super lekker gerechtje…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *