Crostini met makreelsalade, rode bietensalsa en tuinkers

Pak het lekkerste brood dat je hebt, maak je eigen makreelsalade en bietensalsa, en laat het smaken! Easy peasy. Eerste de salade. Ontgraat (indien nodig) de gerookte makreel en scheur deze in stukken. Snipper een rood uitje heel fijn en voeg dit toe. Dan een paar lepetjes kappertjes die je ook fijnhakt en toevoegt. Een halve theelepel mierikswortelpasta, twee goede lepels mayonaise, peper, zout, fijngehakte platte peterselie en een scheutje kookroom. Meng dit door elkaar en breng nog op smaak met het sap van een limoen of citroen. Proef ondertussen en voeg dingen meer of minder toe al naar gelang je lekker vindt. Dan: snij een voorgekookte, rode biet in kleine vierkantjes. Aanmaken met een scheutje witte wijnazijn en op smaak brengen met peper en zout. Grill het brood met een scheutje olijfolie in de oven. Doe er flink wat makreelsalade op en maak af met de rode bietensalsa en wat tuinkers bovenop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *