Italiaanse quiche met aubergine, paprika, tomaat en tofu!

Drie weekenden op rij heb ik nu een quiche gemaakt. En telkens anders, maar wel telkens met tofu! Ik had nog een stukje liggen van de quiche van vorige week. Dat was een preitaart. De week ervoor was het eentje met courgette. En deze week eentje zonder recept, maar met dingen die ik had liggen en wel lekker bij elkaar smaken. Denk ik dan. Een heuse Italiaanse quiche met aubergine, paprika, tomaat en grana padano!

Ingredienten zijn als volgt: 4 velletjes hartige-taartdeeg (je kunt overigens ook gewone bladerdeeg gebruiken), 100 gram tofu, een halve rode paprika, een half rood pepertje, twee teentjes knoflook, een ui, een stukje gran padano(of parmezaan), 6 á 8 kleine tomaatjes, een aubergine, twee zongedroogde tomaatjes (van die stukjes), olijfolie, oregano, olie van de zongedroogde tomaten, peper en zout. Basta!

Hoe maaktegijhetdan? Nou, makkelijk. Succes! Eerst ontdooi je het taartdeeg en daarmee bekleed je een kleine ovenschaal. Ik heb een schaaltje gemaakt van zo’n 20 cm diameter. Wat bakpapier op de bodem en dan het deeg erin. Ik bak het deeg altijd een 10 minuten blind in de oven. Ik doe dan op het deeg weer een laagje bakpapier en gooi en baklinzen (of wat je ook hebt) op. Op 200 graden de oven in en ondertussen maak je de vulling. Ik heb een nieuwe blender gekocht en die heb ik hiervoor gebruikt. Doe de teentjes knoflook, het uitje, het halve pepertje in de blender en hak fijn. Bak dit aan in lekkere olijfolie (half vuur) en snij ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Die voeg je vervolgens toe en bak je lekker mee samen met wat oregano of andere kruiden die je lekker vindt. Daarna neem je de tofu en doet die ook in de blender, samen met flink wat basilicum, goed wat grana padano, de zongedroogde tomaten en wat olie van de tomaatjes. Blender maar! Zet het vuur uit en meng het tofumengsel onder de mix van aubergine. Even proeven en afkruiden en claro! Als het deeg is aangebakken, vul je de quiche met het mengsel. Ik heb er kwart tomaatjes doorheen gedaan en wat halve tomaatjes bovenop, afgemaakt met goed wat geraspte grana padano. Daarna bak je de quiche af op 175 graden in zo’n 20 minuten. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *