Quiche met courgette, tofu, spinazie en tomaatjes

Eens iets anders, een lekkere quiche met courgette, tofu, spinazie en tomaatjes. Ik eet nooit eieren, want daar krijg ik pukkels van. Daarom ben ik altijd op zoek naar recepten zonder ei. Quiche heb ik al een lange tijd niet meer gehad. Al spijbel ik soms als ik bij tante Mia ben en zij weer heerlijke preitaart heeft gemaakt. Met ei uiteraard. Dit recept kwam ik tegen op internet en ik dacht: maak het maar eens. Zo gezegd, zo gedaan.

Ingredienten: 300 gram tofu, een courgette, twee uien, twee teentjes knoflook, Italiaanse kruiden, citroensap, een stuk of 6 á 8 zongedroogde tomaten, kleine trostomaatjes, bladerdeeg (ik heb 6 vellen gebruikt), pijnboompitten en geraspte kaas.

Zo maakt je het. Allereerst laat je de tofu goed uitlekken. Breek die in stukjes en doe in de blender. Voeg de zongedroogde tomaten toe (een beetje olijfolie mag), het citroensap van één citroen, de Italiaanse kruiden, wat peper en zout. Blender het! Ik heb mijn blender hiermee stuk gemaakt. Je kunt het ook met een staafmixer doen. Zet het vervolgens even apart. Pel vervolgens de ui en knoflook en snij die fijn. Ik heb de ui in halve ringen gesneden. Bak aan in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en Italiaanse kruiden. Was de courgette en snij die in fijne blokjes. Voeg die ook toe en bak aan. Als alles goed is aangefruit voeg je een handje (of twee) spinazie toe. Meng dit vervolgens met de tofupuree. Neem daarna een mooie vorm en bedek die met bakpapier. Vervolgens het bladerdeeg erin. Ik vind het lekker de bladerdeeg vooraf altijd al even wat krokant te bakken, dat zorgt ervoor dat je geen klef deeg hebt als je een ietwat nat beslag toevoegt. Ik heb bovenop de bladerdeeg weer bakpapier gelegd en gevuld met baklinzen. Vervolgens 10 minuten in de oven op 200 graden. Intussen rooster je wat pijnboompitjes. Neem de aangebakken bladerdeeg uit de oven, verwijder de baklinzen en doe er allereerst de pijnboompitten in en vervolgens het courgette-tofumengsel. Daarna garneer je de quiche met gehalveerde tomaatjes en je maakt het geheel af met geraspte kaas en nog wat Italiaanse kruiden. Daarna een 45 minuten de oven in op circa 180 graden. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *