Steak bavette met pastasalade met roquefort

Weer eens wat anders. Lekkere steak bavette – deze was van de Lidl, mooi stuk vlees – met pastasalade met bleekselderij, roquefortdressing en sla.

Wat heb je nodig: een goed en mooi stuk steak bavette, circa 200 gram schelpjespasta, 100 gram roquefort, 50 ml olijfolie, 4 el rode wijnazijn, een scheutje honing, Romeinse sla en een paar stengels bleekselderij en eventueel wat lekkere tomaatjes.

Hoe je het maakt. Je kookt eerst de pasta en ondertussen maak je de dressing. Voeg hiervoor de rode wijnazijn, roquefort en olijfolie bij elkaar met een scheutje honing en meng dit met een blender. Voeg daarna een klein scheutje water toe en blend opnieuw. Proef of het goed op smaak is (zuur, bitter, zoet) en kruid af met peper en zout. Ondertussen snij je een stronkje Romeinse sla in vieren en die grill je met een beetje olijfolie. Snij vervolgens de bleekselderij in kleine ringetjes. Giet de pasta af, meng die met de bleekselderij, wat fijngehakte rauwe sla en de roquefortdressing. Zet even aan de kant. Nu het vlees grillen. Let wel op dat de steak op kamertemperatuur is! Wrijf het vlees in met olie – ik gebruik zonnebloemolie – en peper en zout. Grill het vervolgens om en om (circa 2 minuten per keer, dus 4 minuten per kant) in een grillpan. Daarna laten rusten voor circa 5-10 minuten in wat aluminiumfolie. Maak nu het bord op met de pasta, de getrancheerde steak bavette (die je afmaakt met wat grof zeezout), de gegrilde Romeinse sla en wat kruimels roquefort! Ik heb er ook nog wat zoete tomaatjes bij gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *