Supersnelle tagliatelle met courgette

Eigenlijk stond vandaag een ovenschotel met bloemkool op het menu. Maar de dag verliep net even wat anders en de schotel zou pas veel te laat klaar zijn. “Zal ik dan een snelle pasta maken”, vroeg ik aan Lea? Ik zag nog een courgette liggen en in de koelkast een pak verse tagliatelle. Zo gezegd, zo gedaan. Met deze super lekkere en super snelle pasta tot gevolg! Ik heb er van gesmikkeld. En nog vegetarisch ook.

Wat hadde ge nodig? Een pak verse tagliatelle, een courgette, een ui, drie teentjes knoflook, vier theelepels kappertjes, drie flinke lepels roomkaas (ik heb die zuivelspread knoflook en kruiden van de Appie gebruikt) en 100 gram geraspte Parmezaan. Je maakt het als volgt: neem een grote koekenpan, snipper de ui fijn en smoor deze aan. Dan voeg je de fijngesneden knoflook erbij. Pak een rasp, was de courgette en rasp de courgette. Doe deze vervolgens bij de ui en de knoflook en laat goed doorbakken! Als hij net-aan iets bruin wordt, is het goed. Zet vervolgens een pan met water op, breng aan de kook en kook de pasta af (de tagliatelle in 4 minuten). Het gerecht is bijna klaar! Neem nu een paar goede likken van de roomkaas en doe die in de pan bij de courgette. Laat even smelten en voeg dan de tagliatelle erbij. Ik hou altijd wat kookvocht achter, want daarmee maak je de saus super smeuig! Als laatste hak je de kappertjes en roert die er doorheen. Finito! Basta! Klaro!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *