Pittige tijgergarnalen met zoete kokos-aardappelpuree, geroosterde bloemkool met kaneel en komijn, feta en saus van kokosmelk

Een gerechtje om je vingers én bord bij af te likken! Makkelijk te maken en krachtig van smaak. Zeker eens proberen! Het valt je echt niet tegen. De zoete aardappel kook je gaar in kokosmelk met kurkuma en deze krijgt daardoor een heel lekkere smaak. En van het kookvocht maak je vervolgens een lekkere saus. Lekker toch!

Ingrediënten – voor 2 personen: een zoete aardappel, twee pakjes kokosmelk, tijgergarnalen (zoveel als je wil), een halve bloemkool, een paar zoete tomaatjes, een handje pistachenootjes, verse koriander, een klein stukje feta, 1tl kurkuma, 0,5tl komijn, 0,5tl kaneel en 1tl chilipoeder.

Maken!

  1. Als eerste de puree! Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Doe deze in een pannetje en voeg de pakjes kokosmelk toe met een theelepeltje kurkuma en een klein scheutje gewone melk. Dan aan de kook brengen, maar pas op want het kookt snel over (standaard met melk) en heeft de neiging aan te branden. Dus: halfhoog voor en zo nu en dan even roeren!
  2. De bloemkool! Haal de roosjes eraf en blancheer ze kort in 3 minuten in water. Eruit halen en dan in een ovenschaal doen met wat zonnebloemolie, de kaneel en komijn en peper en zout. Goed husselen en dan de oven in voor circa 20 minuten op 200 graden! De tomaatjes was je trouwens, smeert ze in met wat zonnebloemolie en gaan in een apart schaaltje ook de oven in!
  3. Nu de garnalen! Maak ze schoon – verwijder de schaal en het darmkanaal. Dan kruiden met peper, zout én het chilipoeder en een klein beetje zonnebloemolie.
  4. Pel de pistachenootjes en rooster ze in een droge koekenpan in een paar minuten. Leg apart en hak grof.
  5. De zoete aardappel is nu bijna gaar! Giet af, maar van het kookvocht op! Pureer de aardappel in een blender of met de staafmixer! Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken. Proef en kruidt eventueel nog wat bij met peper en zout. Zet maar even apart en dan afgedekt – de puree blijft lang warm!
  6. De garnalen: klaar om gebakken te worden! Laat een koekenpan heet worden en bak dan de garnalen tot ze mooi roze zijn. Ik schat in zo’n 2 á 3 minuten per kant. Ik heb grote garnalen gebruikt – die hebben deze tijd wel nodig!
  7. Je bent bijna klaar! Haal de bloemkool en tomaatjes uit de oven en zet alles mooi klaar. Haal alvast wat blaadjes koriander van de takjes af en leg ook de feta klaar. Nu gaat het snel! Klaar ervoor? Eerst de aardappelpuree en daarover de geroosterde bloemkool. Ertussen de lekkere, grote garnalen en dan verkruimel je de feta erover. Nu komen de pistachenootjes, dan de saus en dan de koriander! Super. Klaar. Smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *