Pangafilet met mosterd-dillesaus en gesmoorde koolrabi en aardappel

Lekker doordeweeks recept! Lekker glazige pangafilet met een zachte mosterd-dillesaus (traditioneel!) en gesmoorde koolrabi en aardappel.

Erg eenvoudig om te maken. Als eerste schil je de koolrabi en snij je deze in kleine blokjes. Wat je leuk vindt. Doe hetzelfde met een paar aardappels en kook dit bij elkaar gaar in een keteltje. Ondertussen begin je aan de saus. Deze maak je op basis van een traditionele roux. Snipper een klein uitje heel fijn en zet dit op in ruime boter. Als de ui glazig is, voeg je enkele eetlepels bloem toe en bak je deze een paar minuten mee. Laat de roux niet (al te) bruin worden! Daarna voeg je melk toe totdat je een gladde saus hebt. Voeg er nu een flinke eetlepel mosterd aan toe en een klein scheutje witte wijnazijn. Je kunt eventueel ook wat limoen- of citroensap toevoegen in plaats van de azijn. Breng de saus op smaak met peper, zout en een flinke bos fijngehakte, verse dille! La salsa está lista! Als de koolrabi- en aardappelblokjes gaar zijn, giet je deze af en breng je het geheel op smaak met peper en zout. Smoor ze vervolgens nog lekker aan in een klein klontje boter. Snij de vis (ik gebruik een grote filet per persoon) doormidden, kruid deze en bak in de pan. Niet te lang, want het is het lekkerste als de vis nog mooi glazig is! En klaar is kees. Je kunt het gerecht nog afmaken met wat geroosterde cashewnoten bovenop de vis!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *