Geroosterde bloemkoolschijf met ‘Arabische’ kruiden, abrikozen, rozijnen, feta en pistachenootjes

Joh. Iedereen maakt tegenwoordig een grote snijd bloemkool uit de oven. Ik heb dit tot nu toe aan me voorbij laten gaan, maar ik dacht vandaag: toch eens proberen. Het ligt er waarschijnlijk aan hoe je dat ding kruidt en wat je erbij doet, maar deze versie was echt ongekend lekker. Ik ben zo verrast dat het zo goed smaakt… haha. Grappig.

Allereerst snij je een dikke plak uit een verse bloemkool. Ergens in het midden zit die nog mooi vast. Even drie minuten blancheren en dan kruiden. Met olijfolie, peper, zout, komijn, kurkuma, kerrie (ik heb lekkere Masala kerrie uit Nepal gebruikt) en kaneel. Goed inwrijven en dan voor 30 minuten de oven in op 190 graden. Snij ook wat aardappels in parten, scheutje olijfolie en doe die ook in de oven. En dan kun je wachten. Ik ben een rondje gaan rennen. Als het half uur om is haal je alles uit de oven. Hij blijft nog lekker warm als je de garnituur maakt. Ik heb er een goede lik houmous onder gedaan en wat crème fraiche. Daar bovenop de bloemkoolschijf en getopt met flink veel: geroosterde pistachenootjes, fijngesneden gedroogde abrikozen, gedroogde rozijnen, tomatenpartjes (zonder nat) en flink wat verkruimelde feta. Dan nog een dressing die ik heb gemaakt van crème fraiche, een beetje water, chilisaus en pittige harissapasta. Besprenkel die dressing er op het laatst over en maak af met wat citroensap en paprikapoeder! En wat fijne blaadjes basilicum – eigenlijk moet je munt gebruiken, maar die had ik niet meer. Comida sabrosa!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *