Quiche met prei en geitenkaas

Yes, een klassieker! Twee jaar geleden maakte ik bijna elke week wel een quiche. Nu wat minder, maar ik vind het niet minder lekker. En tegenwoordig eet ik weer zo nu en dan iets met een ei. Dat heb ik jaren niet gedaan. Deze quiche is er eentje met een ei sinds jaren. Echt jaren. Jip.

Wat heb je nodig? Drie preien, een rol geitenkaas, twee teentjes knoflook, een flinke dot geraspte parmezaan, wat tijm, een ei en een half pakje kookroom. Oh en een rol hartig taartdeeg natuurlijk. Of bladerdeeg.

Makos por favor. Bueno. Als eerste leg het deeg in een vorm en bak je dit voor 10 minuten blind in de oven op 200 graden. Hup – intussen was je de prei en snij je deze in ringen. Zet een grote ketel op het vuur, wat boter en rij en dan smoor je de prei. Hak de knoflook heel fijn en voeg die toe samen met een snuf tijm. Kruidt na een tijdje af met zout en peper. Neem een kop en klop het ei los, en voeg daarna de kookroom hoe met een handje Parmezaanse kaas. Je bent al bijna klaar. Neem de schaal uit de oven en sprenkel op de bodem wat paneermeel. Dat absorbeert eventueel vocht. Dan gaat de prei daar overheen en dan het eiermengsel. Dan brokkel je daar overheen de geitenkaas en maakt het af met geraspte parmezaan. Hup, de oven in voor 20 minuten op 200 graden. Klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *