Marokkaanse bastilla met kip

Heb je nog wat kip liggen? Dan moet je dit gerecht echt eens maken. Ik had nog gegrilde kip liggen van de markt in Helmond. Lekker gegeten deze week, natuurlijk veel te veel en daarna geplukt en in de koelkast gelegd. En in de diepvries lag al een behoorlijke tijd een pak filodeeg te wachten. Op dit moment. Tijd om lekkere Marokkaanse bastilla te maken. Dit heb ik ooit in Marokko gegeten en smaakt heerlijk. Ik heb er een kleine twist aan gegeven door er couscous doorheen te doen. Zeker een aanrader, maar het zal ongetwijfeld niet authentiek zijn.

Wat heb je nodig? Voor ongeveer 6 kleine bastilla’s. Zes vellen filodeeg, ongeveer 200-250 gram gegrilde kip (of gekookte kip), een handje vol rozijnen, een handje vol gedroogde abrikozen. een rode ui, theelepel komijn, theelepel kaneel, theelepel korianderzaad, theelepel kurkuma, 100 gram couscous, 150 milliliter kippenbouillon en een klein beetje poedersuiker.

Maken dat ding! Of die dingen! Als eerste snipper je de uit en bak je die aan in een beetje zonnebloemolie. Laat maar aansmoren. Voeg vervolgens de kaneel, komijn, kurkuma en koriander toe. Doe intussen de couscous in een kommetje en giet er kokend water op. Dek af met een bord en laat 10 minuten staan. Pluk de kip – als die al gaar is – of kook hem in een pan met kippenbouillon (en pluk hem daarna). Hak de abrikozen fijn en wel intussen de rozijnen in een bakje met warm water. Voeg beide na een paar minuten toe net als de kip en bak even goed mee. Dan giet je er de kippenbouillon bij en laat dit even goed aanbakken. De couscous is nu gaar en die gaat er ook bij. Roer alles goed om, kruidt met peper en zout en doe er nog flink wat verse koriander doorheen. Je vulling is nu klaar. Pak de ramekins, smeer er wat olie in en vul met het filodeeg. Vul de pakketjes met de vulling en vouw het deeg bovenop mooi om. Nu gaan de pakketjes de oven in op 200 graden voor 15 minuten. Haal ze eruit en ‘stort’ ze uit de ramekins. Zet ze op de bakplaat, bestrooi met poedersuiker en een beetje kaneel en bak nog eens voor 10 minuten in de oven, En daarna: klaar! Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *