Zalm cheesecake

Dit gerecht heb ik op de laatste dag van mijn reis naar Zweeds Lapland gegeten. Gekookt door een te gekke kok – een oud ijshockeyer – die elke dag weer de lekkere dingen op tafel zette. Echt een aanrader!

Ingrediënten:

 • Gezouten en gerookte zalm,
 • Rode ui,
 • Limoensap,
 • Philadelphia roomkaas naturel,
 • Citroenpeper.
 • Donker brood,
 • Boter (op kamertemperatuur).
 • Kropsla of andere sla
 • Paprika.
 • Olijfolie,
 • Peterselie, Basilicum, Dille,
 • Limoensap,
 • Rode vruchtenjam,
 • Rode wijn.
Bereiding:
 1. Vulling: Zalm in stukjes snijden en rode ui fijn snipperen. Alles mengen met de roomkaas en op smaak brengen met imoensap en citroenpeper.
 2. Bodem: Bereiding: Donker brood mixen tot een soort poeder en aanmaken met stukjes boter (op kamertemperatuur). Mengsel tot een deeg kneden / uitrollen. Kan in de diepvries worden bewaard. Bij serveren plakjes uit snijden of uitsteken met een steekring.
 3. Garnituur en dressing: Sla, rode ui en paprika in flinterdunne repen snijden. Groene kruidenolie maken door olijfolie te mengen met de verse peterselie, basilicum, dille en beetje limoensap in een blender, mixen of kommetje. Rode dressing maken door vruchtenjam te mixen met een scheutje rode wijn.
 4. Sla (en rode uit en paprika) aanmaken met een beetje olijfolie en op bord leggen. Besprenkelen met een beetje groene kruidendressing. Rondje van de bodem uitsteken met een steekring (of uitsnijden met mes) en besmeren met zalmvulling. Op de sla uitsteken en besprenkelen met groene kruidenolie. Rondom rode dressing sprenkelen en serveren met partje limoen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *