Geroosterde aubergine met couscous en geitenkaas

Een vegetarisch recept voor door de week. Lekker. Basta. Je hebt een aubergine nodig, een theelepel harissa, 100 gram couscous, een halve komkommer, een klein blikje linzen, een rolletje geitenkaas en verse koriander. Heb je alles in huis? Mooizo! Aan de kook. Je bent in ongeveer een half uur klaar. Als eerste was je de aubergine en snijdt deze doormidden. Snij nu ruitjes in het vlees. Meng de harissa met een scheut olijfolie en smeer het mengsel op de aubergine. Hup – een ovenschaal in en dan voor een half uur de oven in op 200 graden. Intussen maak je de couscous. Die deze in een schaal, giet er kokend water ok tot deze onder staat en dan denk je de schaal af met een bord. Laat een kwartier staan. Was nu de komkommer en snij doormidden en dan in kwarten. Haal de natte binnenkant eruit en snij in kleine blokjes. Bijna klaar. Pak nu de geitenkaas, brokkel deze, scheutje water erbij en meng het in de keukenmachine of blender. Je hebt nu een lekker sausje. Als de aubergine gaar is kun je het bord opmaken. Als eerste de couscous met daar doorheen geroerd de komkommer. Daar bovenop de halve aubergine, afgemaakt met een goede lepel linzen en de geitenkaasdressing. Maak af met behoorlijk wat verse koriander en je hebt een lekker, snel, eenvoudig en smakelijk gerecht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *