Gezonde zalmburger met ingelegde rode ui, avocado, komkommer en citroenmayo

Het is warm. De gasfles van de barbecue is leeg, maar er staan wel nog kolen en een andere barbecue. De afgelopen week heb ik de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Wat een ervaring was dat. Nu is het weekend en tijd voor ontspanning en lekker eten. Lea wil ditmaal koken – wat fijn! Op he menu staat een ontzettend lekkere burger van zalm. Bereid op de barbecue uiteraard!

Wat heb je nodig? De lekkerste hamburgerbroodjes die je kunt vinden! Verder zalm – ongeveer 75 gram per burger. Je kunt prima zalm uit de diepvries gebruiken trouwens. Wij hebben er vier gemaakt. Dus in totaal 300 gram zalm. Daarin gaat verder nog 40 gram panko, een ei, een theelepel knoflookpoeder, een theelepel uienpoeder en een flinke hand verse peterselie. Verder een komkommer, twee avocado, twee rode uien en voor de marinade 200ml azijn, 200ml water en een lepel suiker. En dan nog twee avocado’s, een komkommer en citroenmayonaise (uit een pot).

Maken dat ding! Als eerste maak je de rode ui. Zet een pannetje op het vuur en doe daarin de azijn en het water. Breng aan de kook en voeg de suiker toe. Roer! Snij nu de rode uien heel, heel erg fijn en doe ze in een pot. Schenk de vloeistof erbij en zet apart. Je kunt dit een dag van tevoren al maken trouwens, dan zijn de rode uien ook lekker ingelegd. Nu de zalmburgers. Doe de zalm in een keukenmachine samen met de panko, het knoflook- en uienpoeder, ei en peterselie en zet aan! Draai tot je een glad mengsel hebt. Is het iets te veel? Hak het dan in twee of drie delen. Maak vervolgens mooie burgers van het zalmgehakt. Al bijna klaar! Nu is het tijd de barbecue aan te steken. Wij hebben de burgers gebakken op een houtskoolbarbecue. Bak ze gaar in ongeveer vier minuten per kant. Snij ook de broodjes open en grill die ook even mee, zodat de broodjes krokant zijn. Voor het serveren snij je met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer en de avocado in reepjes. Het is tijd de burger te gaan maken! Snij op elke helft van het broodje een goede lik citroenmayonaise. Daarop komt de mooie burger, een goede hand ingelegde rode ui, wat linten van komkommer en dan de avocado. Hup – bovenkant erop en bijten maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *