Vegetarische curry met kokosmelk en spitskool

Wat doe je met een halve spitskool die over is? Gewoon een lekkere vegetarische curry maken natuurlijk!

Wat je nodig hebt: een halve spitskool, een paar aardappels, halve rode peper, twee teentjes knoflook, een sjalotje, 2tl ras el hanout, 0,5el kaneel, 0,5el komijn, 0,5el kurkuma, kokosmelk, kleine tomaatjes, 250ml kippenbouillon, erwtjes, sperzieboontjes, peper en zout.

Bereiding: Schil allereerst de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Maak de spitskool schoon, snij in dunne reepjes en kook samen met de aardappelen een paar minuten af in kippenbouillon. Giet daarna af. Maak vervolgens de boemboe: mix de rode peper, knoflook, sjalot, kruiden in de blender tot een mooie pasta. Je kunt er eventueel ook nog wat verse gember bij doen voor de pit. Fruit de boemboe aan in de koekenpan en voeg daarna de aardspellen en spitskool toe. Bak even goed aan. Schenk daarna de kokosmelk erbij en laat sudderen – je kunt nog wat water toevoegen als de curry te droog is (ik heb dat gedaan). Snij vervolgens twee kleine tomaatjes fijn en voeg dit ook toe. Kruidt af met peper en zout. Na een paar minuten sudderen voeg je flink wat erwtjes en sperziebonen toe en deze laat je in een paar minuten gaar worden. Het is lekker om de curry nog op smaak te brengen met het sap van een limoen. Ik heb er wat pitabrood bij gegeten en natuurlijk verse koriander!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *