Bloemkoolpuree met gegrilde asperges, gerookte makreel, gemarineerde tomaten en verse oregano


Una voce particulare. In dit gerecht zitten lekker veel groentes! En vis. Lekker voor een doordeweekse dag. Voor twee personen heb je nodig: een gerookte makreel, een handjevol verse tomaten, wat balsamico, een scheut witte wijnazijn, een halve bloemkool, en groene asperges.

Maken! Als eerste – en dat kun je al voorbereiden – was je de tomaten, snijdt die in blokjes (zonder vruchtvlees) en marineert ze in twee eetlepels balsamico en witte wijnazijn. Laat maar lekker staan! Maak daarna de gerookte makreel schoon en zet de stukken makreel even apart. Hier staan er al gauw twee, drie of vier katten om me heen. Ze mogen best een stukje hebben. Maak vervolgens de bloemkool schoon, snij die fijn, doe in een pan en kook de bloemkool gaar. Doe trouwens genoeg zout in de pan erbij. Afgieten, op smaak brengen met wat peper en zout, flinke klont roomboter erbij en pureer de bloemkool tot een mooie crème. Als je gaat eten waa je de asperges, kruidt met peper en grill ze in wat zonnebloemolie in een loeihete grillpan. Nu ben je al bijna klaar! Maak het bord op door eerst wat bloemkoolcreme op het bord te doen. Daarna verdeel je de aaperges op het bord, legt hier en daar de gerookte makreel erbij plus de tomatensalsa. Maak het bord af met verse oregano. Ik heb hem uit de tuin gehaald. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *