Coquilles met knolselderijpuree, geroosterde bietjes, gegrilde bloemkool en zachte kerriesaus

Jow. Dit gerecht ziet er moeilijk en fancy uit, maar dat eerste is zeker niet waar. Het is vrij gemakkelijk om te maken en een heerlijk hoofdgerecht of voorgerecht. De coquilles smaken super goed bij de zachte puree van knolselderij en kerriesaus. Het recept van de puree staat al op deze site, maar ik heb het hieronder toch nog eens uitgeschreven.

Ingredienten (voor 2 personen):

 • Knolselderijpuree: een halve knolselderij, een kleine aardappel, een half pakje slagroom en 200 ml kippenbouillon (water met een half tablet mag).
 • Voor de saus: het overgebleven kookvocht van de puree, 1tl kerriepoeder (de lekkerste die je hebt) en een klein klontje roomboter.
 • Coquilles – zoveel als je lekker vindt. Per persoon neem ik er 5 á 6.
 • Bloemkool: een paar mooie roosjes, olijfolie, 1tl kerriepoeder, klein beetje dragon en wat verse tijm (gedroogd kan ook).
 • Een rood bietje (voorgekookt)

Bereiding:

 1. Allereerst de bloemkool. Maak de roosjes schoon, kook ze 2 minuten af en doe ze dan in een ovenschaal, samen met de olijfolie, kerriepoeder, tijm en dragon. Grill deze mooi in een oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten.
 2. Dan de super zachte puree. Schil een halve knolselderij en snij die in kleine blokjes. Doe hetzelfde met één aardappel. Was alles even goed en breng aan de kook met een half pakje slagroom en 200 ml kippenbouillon. That’s it. In circa 10-14 minuten is dit gaar.
 3. Intussen snij je de biet in plakjes. Bak deze in een koekenpan in wat boter tot ze mooi gebakken zijn. Zet even apart.
 4. Nu is de knolselderij zeker gaar. Neem een kommetje en een zeef en giet de puree met kookvocht erdoor. Vang het kookvocht op, want hier maar een erg lekkere saus van! De knolselderij doe je in een keukenmachine en draait deze super fijn! Proef daarna… hij is verrukkelijk.
 5. El sauso. Doe het kookvocht in een pan en doe er 1tl kerriepoeder bij, roer goed door en verwarm. Dan een klein klontje roomboter toevoegen, waarmee je de saus monteert. Je ziet dat de saus nu verdikt. Proef en breng eventueel nog op smaak. Ik heb dat niet gedaan – was niet nodig. Ook door de kippenbouillon is alles al snel op smaak.
 6. En dan de coquilles. Dep ze droog en kruidt ze af met peper en zout. Ik gebruik voor witte coquilles altijd witte peper. Bak ze om in een hete koekenpan met wat boter op elke kant zo’n 40 seconden.
 7. Klaar om op te maken! Allereerst een mooi bedje van puree en daar bovenop verdeel je de bloemkool, biet en coquilles. Dan afmaken met de kerriesaus en eventueel nog garneren met wat tuinkers of andere verse, groene kruiden.

Je kunt dit gerecht ook lekker als voorgerecht maken zonder de bloemkool en biet. Hiervoor gebruik je dan de puree, kerriesaus en coquilles. Ik heb er nog wat geroosterde pistachenootjes bij gedaan en tuinkers. Super lekker! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *