Veggie ragout met champignons, groene asperges en doperwtjes

Vandaag eten we pasteitjes. De bakjes staan al een tijdje in de grote, groene kast. Maar de vulling ontbreekt tot nu toe. Al is dat een smoes, want die is natuurlijk snel gemaakt. Vanmorgen ben ik erg vroeg op gestaan. Jolijn had honger, dus die kreeg rond half 6 de fles. Lekker moe terug in bed en deze vriend hier is maar opgestaan. Dan heb je nog wat van je dag, nietwaar? In de vroege ochtend heb ik alvast de ragout gemaakt, zonder vlees of vis. Of zoiets dan nog ragout mag heten, weet ik trouwens niet. Maar duidelijk is het natuurlijk wel. Dit recept is een vegetarische ragout met rode ui, knoflook, wat verse tijm, een half bakje champignons, een handjevol groene asperges, een flinke hand doperwten, een halve liter groentebouillon en half flesje kookroom. En om het te kruiden wat peper en zout (naar smaak). Dit zijn trouwens direct alle ingrediënten.

Koken maar! Als eerste neem je een pan of ketel, doet er wat boter in, snippertje de rode ui en knoflook en die fruit je aan. Maak intussen de champignons schoon en snij ze in plakjes. Was ook de groene asperges en snij deze in stukken. Als de ui en knoflook glazig is, doe je de champignons erbij. Bak ze goed aan en daarna gaan de asperges erbij met de verse tijm! Bak dit alles nog een minuut of 5 en dan zijn de asperges ook gaar. Intussen kook je water af, bouillonblokje erbij en je hebt een halve liter groentebouillon. Schep alle aangebakken groentes uit de pan en doe ze in een kommetje. Voeg nu een fikke klonk roomboter in de pan en laat smelten. Doe er 2 grote eetlepels bloem bij en roer goed door. Je maakt nu de roux. Als de roux is aangebakken, doe je de bouillon er scheutje voor scheutje bij. Maak een gladde saus en voeg ook de kookroom toe. Daarna gaan alle groentes er in, plus de erwten. Laat nog even goed warm worden, roer goed door en kruidt af met peper en zout. Ik heb er ook nog een scheutje witte wijnazijn bij gedaan. Je kunt eventueel ook afwisselen met wat citroensap of een lepeltje mosterd. Je ragout is nu helemaal klaar! Laat het smaken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *