Lekkere, snelle stroganoff naar een recept van mam

Vroeger met kerst en pasen maakte mam altijd een lekkere stroganoffsaus. Met zelfgemaakte aardappelkroketten – van die hele dikke – en verse sperziebonen en een varkenstuk uit de oven. Geen idee hoe lang dat ze daar altijd over deed, maar ik maak vaker de stroganoffsaus in nog geen kwartier. De smaken mogen er dan toch nog zijn en het is gewoon heel lekker. En het doet me aan vroeger denken…

Wat heb je nodig? Een rode paprika, een dikke ui, een scheutje whiskey (of cognac), chilipoeder, knoflookpoeder, tomatensaus en peper en zout.

Maken! Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Schil de ui en snij deze in kwart ringen. Zet de ui aan in een ketel en bak deze glazig. Voeg daarna de paprika toe en stoof ook goed aan. Daarna doe je er een theelepel chilipoeder bij en eenzelfde hoeveelheid knoflookpoeder. Bak goed aan, want dan komen de smaken goed vrij. Daarna blus je dit af met een goede scheut whiskey of cognac. Laat deze even inkoken en schenk er daarna tomatenpassata bij (of in de héél snelle variant tomatenketchup). Maak dit goed heet en doe er eventueel een scheutje water bij om de saus op de gewenste dikte te brengen. Lekker afkruiden met peper en zout en finito! Lekker met een gebakken varkenshaasje. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *