Lauwwarme salade van couscous met gegrilde groenten

Pas was ik jarig. Ja ik word ook gewoon elk jaar wat ouder. En het was zo’n goed weer dan een lekkere bbq op z’n plaats was. Dus in de middag – zelfs tijdens m’n MT – heb ik wat salades gemaakt. Eens wat andere salades. Eentje met watermeloen en munt, een pastasalade met een romige pestodressing en deze met couscous en gegrilde groentes. Dit was trouwens de eerste keer dat ik de couscous met koud water heb geweld. Nog niet eerder gedaan, maar het resultaat is een couscous met meer bite. Trouwens, is het Nederlandse woord van bite ‘beet’?

Wat je nodig hebt: 100 gram couscous, een courgette, een aubergine, wat gegrilde paprika (uit pot), een stuk feta, een handje gedroogde abrikozen. Peper, zout, komijnpoeder, korianderzaad. En dan maken. Het is heel gemakkelijk. Doe de couscous in een kom, voeg een eetlepel komijnpoeder en korianderzaad toe, schenk de couscous half onder met het water, en begin met roeren. Even wachten, en weer roeren. Je ziet vanzelf dat de couscous het water opneemt. Ok. Dan de groentes. Alles schillen, grillpan loeiwarm maken, groentes even insoppen met zonnebloemolie, peper en zout en dan grillen! Laat ze afkoelen en snij ze daarna in grove stukken. Dus de aubergine, courgette en de paprika. Meng deze door de couscous. Neem de abrikozen – deze heb ik later toegevoegd, ik wilde er iets zoettigs in – en snij deze in grove stukken en meng er ook doorheen. Dan brokkel je de feta erdoor en echt een goede slok van de beste olijfolie die je hebt! Mengen en proeven! Eventueel afkruiden! Een lekkere salade met veel smaak.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *