Quinoa met baba ganoush, geroosterde flespompoen, honing en geitenkaas met koriander


Yes – dit is een variant op het kerstgerecht. Gisteren kwam ik er achter dat er nog een aubergine op de fruitschaal lag. Het topje was al slecht geworden. Dus in de middag heb ik de oven aan gezet, de aubergine doormidden gesneden, vol laten lopen met olijfolie en wat korianderzaad en gepoft in de oven. samen met een flespompoen en bol knoflook – inwikkelen in aluminiumfolie en hup: 60 minuten de oven in op 175 graden. Voor de baba ganoush schep je de aubergine leeg, druk je de knoflook leeg, voegt een scheut olijfolie toe, sap van een halve citroen, eetlepel tahini en mespuntje gerookt paprikapoeder en komijnzaad en pureert dit tot een glad smeersel.

En wat is dan lekker bij baba ganoush en gepofte pompoen? Quinoa natuurlijk! Koken in water en dan afgieten en op smaak brengen met peper, zout en garam masala, wat sap van een citroen en olijfolie. Finito! En dan moet er nog wat bij! Juist: een dressing van geitenkaas. Hiervoor neem je een rolletje witte geitenkaas – die van de Lidl is perfect – dat je samen met een handje verse en scheut kookroom pureert! Klaar.

Nu is het tijd om het bord op te maken. Doe dat naar smaak. Je kunt dit gerecht lekker afmaken met wat geroosterde tomaten en verse koriander en munt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *