Flatbread met muhammara, hummus, avocado, feta, granaatappel en limoendressing

Dit-was-lekker-zeg. Vanmiddag heb ik zelfgemaakte muhammara gemaakt en natuurlijk moet die ergens op. Ik meende dat dit wel lekker zou zijn met avocado, feta en granaatappel. En dat klopt. En nu had ik nog nooit eerder flatbread gemaakt, maar hé: dat hoort erbij he. Alleen geen traditioneel met yoghurt, maar met crème fraiche. Super fluffy!

Ingrediënten:

  • Voor de muhammara, zie mijn recept. Snel klaar trouwens.
  • Voor het flatbread (8 stuks – best veel): 250 gram zelfrijzend bakmeel, 175 gram crème fraiche, een scheut goede olijfolie, 4 gram zout. Je kunt er trouwens nog doorheen doen wat je lekker vindt: knoflook, kruiden, olijven. Ik heb hem naturel gehouden.
  • Om het flatbread mee in te smeren: een teentje knoflook en goede olijfolie.
  • Voor de topping: een rijpe avocado, feta, rode ui tomaatjes, hummus, granaatappel, pistachenootjes en koriander.
  • Voor de limoendressing een paar lepeltjes crème fraiche, tikkie olijfolie en sap van een halve limoen.

Maken!

  1. Maak als eerste de muhammara. Die kun je vooraf maken en in de koelkast bewaren.
  2. Dan het brood! Weeg alle ingrediënten af en meng ze in een kom door elkaar. Flink kneden, beetje normale bloem erover en na een paar minuten merk je dat het deeg niet meer plakt. Nu moet je nog een 10 minuten blijven kneden. Snij het deeg daarin in de helft, die helft weer in de helft en die weer. Nu heb je 8 deegstukjes die je tot een balletje rolt. Je kunt deze bewaren of direct gebruiken.
  3. Stel je wil gaan eten… dan rol je een balletje deeg uit met de deegroller. Met de palm van je hand kan trouwens ook hoor. Zet een koekenpan op het vuur. Voeg olijfolie toe en bak het flatbread om en om in de pan tot die mooi goudbruin in. Pers intussen de knoflook in een kommetje en voeg goede olijfolie toe. Als het flatbread klaar is, besmeer je de bovenkant ermee. Echt veel smaak. Let wel op dat je vanavond geen gekke dingen meer doet.
  4. Ok. De muhammara is klaar en het flatbread is klaar. Nu kun je gaan beleggen. Met een likje hummus, dan de muhammara, dan flinterdun gesneden rode ui, blokjes tomaat (verwijder de kern), feta, pistachenootjes (lekker als je ze net effe hebt geroosterd) en koriander. Meng de crème fraiche met wat olijfolie en sap van de limoen en doe die over het gerecht heen. Tenslotte snij je de granaatappel doormidden en tikt met iets zwaars – ik gebruik altijd mijn mes – erop, zodat de pitjes op je bord vallen.

Hasta la pasta!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *