Gesmoorde venkel met gepofte aardappel en zalm

Nou zeg! Ik ben gewoon een gerecht vergeten op deze site te zetten. Tsja… ik word alweer een jaartje ouder hè. Maar: beter laat dan nooit. En het was ook echt een lekkere avondmaaltijd! Gesmoorde venkel met een lekkere gepofte aardappel, gebakken zalm en een lekker en simpel sausje met gepofte knoflook en bieslook. Jammie.

Nodig – voor twee personen

  • Een venkelknol en een kwart bouillonblokje
  • Twee grote aardappelen. Als je er eentje per persoon wil. En anders meer. Plus wat kruidenboter.
  • Twee verse zalmfilets
  • Vier teentjes knoflook, verse bieslook en een half potje crème fraiche.

Als eerste begin je aan de aardappelen. Die kunnen lekker de oven in en intussen maak jij de rest. Ik schil ze altijd en doe ze daarna eerst in de magnetron. Zo’n 8 minuten. Eruit halen, insnijden en dan wat kruidenboter, peper en zout erover doen en inwikkelen in aluminiumfolie. De oven in op 220 graden – zet de timer maar op een half uur! Zet de knoflookteentjes ook in de oven! Als de aardappels lekker poffen begin je aan de venkel. Snij die fijn en smoor ze aan in een koekenpan in wat boter. Doe er na een paar minuten een flinke scheut water bij en een kwart bouillonblokje. Laat maar goed stoven – ik denk een minuut of 20 op halfhoog vuur. Gaat goed! Snij nu de bieslook heel fijn en meng die door de crème fraiche. Na 20 minuten is de knoflook gepoft, die je vervolgens uitknijpt en heel fijn snijdt. Met de bovenkant van je mes maak je hem super fijn. Voeg toe en meng goed! Heerlijk, zet maar even aan de kant. Dan is het tenslotte nog tijd voor de zalm. Kruid die goed met peper en zout en bak in de koekenpan. Als er nog huid op zit dan haal die er zeker niet vanaf. Bak de zalm op de huidkant tot die lekker krokant is. Zet dan het vuur uit en draai de zalm om. Die gaart nog lekker door en is nog mooi glazig vanbinnen. En nu ben je klaar! Haal de aardappelen uit de oven en open ze… kijk uit voor de stoom. Je bord maak je op zoals je wil. Het hoeft niet nooit te zijn, als het maar smaakt! Een simpele en lekkere maaltijd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *