Grieks stoofpotje met gele paprika, kaneel en cayennepeper

Het is weer zondag. Wat vliegen de dagen en ook weken voorbij! Vanmorgen lekker in de tuin gewerkt en wat boodschappen gedaan. Tijd om weer eens een stoofpotje te maken! Niet (meer) in mijn hapjespan met antiaanbaklaag ditmaal, maar in mijn oude ketel. Antiaanbaklaagdingen gebruik ik niet meer sinds de aflevering van Keuringsdienst van Waarde een paar weken geleden. Ditmaal een stoofpotje met runderriblappen en een Griekse twist. Er zit kaneel in (net als in moussaka), cayennepeper, rode ui, gele paprika en tomaten. Erg lekker.

Wat heb je nodig? Voor een hele ketel!

 • 800 gram runderriblappen
 • 2 rode uien
 • Een half theelepeltje kaneel en twee theelepels cayennepeper
 • Een gele paprika en een stuk of 4-5 rijpe tomaten
 • Een eetlepel tomatenpuree
 • 200 gram runderbouillon en 2 eetlepels rode wijnazijn
 • Twee eetlepels bloem

Het is niet veel werk, maar het pruttelen duurt altijd even met een goede stoofpot. Dus neem je tijd! Ga intussen wat opruimen, in de tuin werken of lees een stripboek.

 1. Als eerste snij je de riblappen in grote stukken. Kruidt ze met de cayennepeper, kaneel, peper en zout! Zet de braadpan op het vuur, beetje boter erin en bak de riblappen bruin aan. Niet alles tegelijk – dat is teveel in één keer in de pan.
 2. Haal al het vlees uit de pan en zet even apart. Snipper de rode ui en grove stukjes en fruit deze aan. Als ze glazig zijn gaat het rundvlees er weer bij net als de bloem. Bak even goed aan! Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak die ook even goed mee.
 3. Dan gaat de rode wijnazijn erbij en de runderbouillon. Hak de tomaten in stukjes en voeg die ook toe. Je bent nu al bijna klaar! Nu is het zaak dit alles een kleine twee uur te laten stoven op laag vuur. Kijk er zo nu en dan wel even naar: want het is niet de bedoeling dat de bodem aanbakt!
 4. Na 2 uur was je de paprika en snijdt die in grove stukken. Voeg die toe en laat de stoofpot nog een half uur op klein vuur stoven! Proeven en eventueel nog afkruiden met peper en zout! Heb ik niet (meer) gedaan, want het ding zat al boordevol smaak!

Deze stoofpot heb ik gegeten met gepofte aardappelen en zelfgemaakte tzatziki. Super lekker. Ook omdat je net nog even wat feta over de stoof heen brokkelt! Heerlijk. De eerste minuten van de formule 1 opening in Bahrein konden niet stuk! Max was snel en het eten heerlijk. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *