Fusilli met gerookte forel, prei, witlof en mosterd

Een lekker, simpel gerecht met super veel smaak. En naast alles uit de titel ook nog met rode ui, knoflook, een stronkje witlof, mosterdzaad, knoflookpoeder, crème fraiche, een scheutje kookroom en kappertjes. Van dit alles heb je dan ook nodig. Voor ongeveer drie personen heb je nodig: 2 prei, een pakje gerookte forel, ongeveer 250 gram pasta, een rode ui, twee teentjes knoflook, een theelepel mosterdzaad en knoflookpoeder, half pakje crème fraiche, scheut kookroom, peper, zout, eetlepel witte wijnazijn en theelepeltje kappertjes.

Maken! Het is gemakkelijk. Als eerste was je de prei en snijdt deze in ringen. Intussen zet je een ketel op het vuur en breng je water aan de kook. Neem een koekenpan, wat boter erin en dan smoor je de prei aan tot deze zacht is. Hup: even uit de pan en zet maar even apart in een bakje. Kook intussen de pasta af in 11-12 minuten. Schil de ui en knoflook, snij fijn en smoor deze ook aan in dezelfde pan. Neem nu het stronkje witlof, haal het hart eruit en snij fijn en voeg toe. Smoor dit ook goed aan en doe vervolgens de prei er weer hij samen met het mosterdzaad en knoflookpoeder. Lekker! Nu gaat de crème fraiche en de kookroom erbij inclusief een flinke theelepel mosterd! Goed roeren! De pasta is intussen klaar, en schep deze over bij de saus. Voeg gerust kookvocht toe want daar kun je de saus lekker smeuïg van maken! Nu nog de forel erbij, die je in je handen brokkelt en dan afmaken met wat fijngehakte kappertjes. Scheut witte wijnazijn erbij, goed roeren en afkruiden met peper en zout. Smikkelen maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *