Hartige taart met witlof en peer

Het was eens een bewolkte zaterdagmorgen die totaal niet als zaterdag aanvoelde. Dat was vandaag. Het had elke dag van de week kunnen zijn, maar niet zaterdag. In de koelkast ligt nog een restje hartig taartdeeg. In de fruitschaal nog een rijpe peer die ‘over’ is van de kerstdagen. En… ik heb nog witlof. Daar kun je toch een goede combinatie mee maken, nietwaar? Inderdaad.

Ingrediënten: een stuk hartig taartdeeg (dat in je vorm past), een rijpe peer, twee stronkjes witlof, een rode ui, een lepeltje crème fraiche, een lepeltje roomkaas, wat verse rozemarijn (of gedroogd), handje pijnboompitten en wat grana padano – of andere lekkere kaas.

Bereiden – op een heel staccato manier. Ik heb geen zin dit recept helemaal uit te tikken haha! Als eerste: taartdeeg in de vorm. Blind afbakken in 10 minuten. Taart eruit. Pan nemen, boter erin, rode ui in halve maantjes aanfruiten. Kern uit witlof halen, in stukjes snijden en meefruiten. Rozemarijn hakken en toevoegen. Na 5 minuten crème fraiche en roomkaas erbij. Goed roeren en afkruiden met peper en zout. Peer schillen en in reepjes snijden. Vorm vullen: eerst de peer rechtop erin en de ruimtes ertussen vullen met witlofmengsel. Pijnboompitten erover en dan nog wat gerapste grana padano. Oven in: 20 minuten op 180 graden. Klaar. Eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *