Flamkuchen met vijgen, geitenkaas, gerookt spek en balsamico


Met dank aan topkok Lea! Een lekkere en snelle lunch of zoals wij hebben gedaan: avondeten. Het is snel klaar én ook nog eens gemakkelijk! Wat wil je nog meer!

Je hebt nodig: een rol kant en klaar flamkuchen deeg uit de supermarkt, een hand gedroogde vijgen (of verse in het seizoen), een rol witte geitenkaas, een pakje gerookt spek, een potje crème fraiche, een handje walnoten, balsamicocreme en een half zakje rucola.

Allereerst rol je het deeg uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer het deeg in met de crème fraiche, snij de gedroogde vijgen en het spek en verdeel dat erop. Je kunt er eventueel ook wat rode ui in halve maantjes op doen. Brokkel dan de geitenkaas erover, de gehakte walnoten en kruidt met wat peper en zout. Bak het geheel nu al in ongeveer 20-25 minuten in de oven. Daarna knijp je er wat balsamicocreme over en maak je het geheel al met verse rucola.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *