Stamppotje met sperziebonen!


Stamppot maken? Je kunt het werkelijk met vanalles maken. In deze aflevering: een stamp met sperzieboontjes. Heerlijk en vooral heel simpel. Je hebt nodig – voor 2 personen: vijf dikke aardappels, ongeveer 400 gram verse sperziebonen, een dikke rode ui, wat verse of gedroogde tijm en rozemarijn en een likje mosterd. Als eerste schil je de aardappels, snijdt ze in kleine blokjes en kookt ze af. Intussen maak je de boontjes klaar, pan met water aan de kook brengen en dan afkoken. Tot nu toe koken er gewoon twee dingen. Trouwen: je kunt ze ook in één pan samen komen – dat scheelt afwas! Pel de rode ui, snij hem in halve maantjes en fruit deze aan in wat boter in een pannetje. Je bent al bijna klaar. Was de rozemarijn en tijm, ris alles en hak fijn. Smoor deze even mee met de rode ui. Giet de aardappelen en bonen af, doe de rode ui en kruiden erbij en maak stamp alles fijn. Flinke scheut melk erbij, nootmuskaat, peper en zout en een klontje roomboter. Finito! Lekker met ouderwetse gehaktbal met jus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *