Pittige ossenhaas met moutabel en couscous

Vandaag heb ik moutabel gemaakt. Want ik had nog een kleine aubergine liggen. Wat maak je daar bij? Nou, op tv kijk ik naar My Kitchen Rules. Duo’s uit Australie die met een kookwedstrijd meedoen. Er zijn ook twee Jordanese meiden die meedoen – wat kunnen die koken zeg. De moutabel heb ik qua inspiratie van hen. En zij deden er lamsfilet bij. Die heb ik alleen niet – zo slecht verkrijgbaar hier waar ik woon. Dus ik heb er ossenhaas bij gemaakt, maar dan wel eentje die ik een uurtje heb gemarineerd. Heerlijk.

Ingrediënten:

  • Voor de moutabel: een aubergine, eetlepel tahini (sesampasta), sap van een halve citroen, eetlepel olijfolie, groene peper, zout en peper.
  • 100 gram couscous, een flinke hand verse koriander, sap van een halve citroen, een paar kleine tomaatjes, een halve mango.
  • Een ossenhaas en chilipoeder, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad met zonnebloemolie voor de marinade (van elk een halve theelepel).
  • Wat pistachenootjes en wat feta.

Maken!

  1. Voor de moutabel – lees hier het recept.
  2. De ossenhaas laat je op kamertemperatuur komen. Maak de marinade door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Leg de ossenhaas erin en meng goed door. Laat een uurtje marineren.
  3. Na dat uurtje én als de moutabel klaar is, ga je weer verder. Maak de couscous! Neem een kom en doe de couscous erin. Kook water en schenk het water erop totdat de couscous net onder staat. Afdekken met een bord! Intussen snij je de tomaatjes fijn, snipper je een heel klein rood uitje (of ander een kwart), de koriander. Na 10 minuten is de couscous wel geweld – maak deze los met een vork en meng dan alles erdoor. Sap van een halve citroen erbij en flink wat olijfolie. Het moet lekker smeuïg zijn!
  4. Bak de pistachenootjes in een droge koekenpan – wel even pellen van tevoren! Hak daarna grof.
  5. Verhit de grillpan en laat deze loeiheet worden! En dan grill je de ossenhaas. Een minuut en 15 seconden per kant. Inwikkelen in aluminiumfolie, paar minuten laten rusten en dan mooi trancheren!
  6. Tijd om het bord op te maken. Eerst de moutabel, dan de couscous, dan de ossenhaas en daarover sprenkel je wat nootjes en feta en verse koriander. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *