Pasta met venkel en courgette

Super lekker gerecht met echt veel smaak! Je hebt nodig: pasta (die je lekker vindt), een venkelknol, een halve courgette, rode ui, twee teentjes knoflook, dille, kappertjes, een flink glas witte wijn (of rosé), kookroom, peper, zout en limoensap. En ik heb er nog wat gepofte tomaatjes bij gegeten. Maken: breng een pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Was de venkel en courgette, en snij deze in kleine stukjes. Snipper een rode ui en bak deze aan in een koekenpan met olijfolie. Laat even stoven en voeg dan gesneden knoflook toe en vervolgens de venkel en courgette. Laat goed bakken! Voeg flink wat dille toe en laat dit ook meebakken en vervolgens een flink glas wijn. Laat dit lekker inkoken en voeg vervolgens een flinke scheut kookroom toe, tot je vindt dat je genoeg saus hebt. Afkruiden met zout, peper en gehakte kappertjes. Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht om de saus eventueel smeuiiger mee te maken), voeg deze toe aan de groentes en hussel goed om. Afmaken met limoensap en toppen met het venkelgroen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *