Moutabel: lekkere Arabische spread

Al eens zelfgemaakte baba ganoush gemaakt? Nee? Maken! Al eens moutabel gemaakt? Nee? Maken! Moutabel is pittige baba ganoush. Met gepofte aubergine als hoofdingredient. Lekker op brood (met bijvoorbeeld granaatappelpitten, feta en avocado, of bij een stuk geroosterde kip en salade van couscous. Je kunt er alle kanten mee op.

Je hebt niet veel nodig om dit te maken! Een aubergine, een halve teen knoflook, een lepel tahini (sesampasta), een groene peper, sap van een halve citroen, een theelepel olijfolie en peper en zout. Valt mee toch? Het maken is echt gemakkelijk. Het meeste werk kost het grillen van de aubergine. Al… is dat helemaal niet veel werk. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aubergine, leg hem op een schaaltje en rooster de aubergine voor 40 minuten in de oven. Je bent al bijna klaar. Laat de aubergine afkoelen en daarna schil je hem. Je kunt de schil er simpelweg met je handen vanaf halen! Dan pak je de blender. Snij de knoflook grof en pureer die samen met de tahini en groene peper in de blender! Snij de aubergine grof en voeg die ook toe, samen met het citroensap en de olijfolie. Blenderen maar! Mix alles tot een mooie spread, proef en kruidt af met peper en zout. Heerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *