Salade met vijgen gevuld met geitenkaas, honing, pistachenootjes en balsamico
Het laatste gerechtje dit weekend. Een snelle salade die je in ongeveer een kwartiertje kunt eten en waarvan de vijgen ongeveer 10 minuten in de oven staan. Super snel dus en erg lekker.
Wat je nodig hebt: een aantal vijgen (zoveel als je lekker vindt), wat geitenkaas (voor vier vijgen ongeveer twee stukjes), lekkere ham (prosciutto ofzo) een paar pistachenootjes, honing, peper, balsamicocreme en verse tijm. Wat knapperige veldsla en voor de dressing een klein beetje honing, theelepeltje mosterd, olijfolie, peper en zout. Maken is makkelijk! Snij de kontjes van de vijgen, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder het kroontje en snij ze in met een mes – vier sneetjes bovenin, maar niet helemaal door. Vul ze met geitenkaas, wat honing erop en bovenop wat fijngesneden pistachenootjes. Wikkel er dan een lapje prosciutto omheen. Verwarm de oven voor op 200 graden en gaar ze in ongeveer 10 minuten. Neem wat lekkere veldsla en maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Maak de salade aan en leg deze in een kommetje. De vijgen erop en dan wat balsamicocreme er bovenop, samen met nog wat lekkere olijfolie. Afmaken met wat verse tijm. Erg snel, erg makkelijk, erg lekker…