Slof van bladerdeeg met rode ui, rode biet en geitenkaas

Jippiedeflippie. Ik ben echt blij met mijn nieuwe sloffenvorm. Nooit geweten dat een slof er zo uit ziet – haha. Nu had ik nog wat voorgekookte rode bietjes liggen, dus die zijn de slof in verdwenen. Wel met een klassieke combinatie, maar ach! Het smaakt heerlijk.

Nodig? Nodig! Een rol bladerdeeg, een drietal gekookte bietjes, een dikke rode ui, wat rozemarijn en tijm (vers kan, hoeft niet), een rolletje witte geitenkaas, een stronk witlof (heb ik erin gedaan, hoeft niet), wat nootjes (ik heb pijnboompitten gebruikt) en balsamico.

Voor je het weet ben je aan het eten! Als eerste vet je de vorm in en dan gaat het bladerdeeg (op kamertemperatuur) erin. Blind afbakken in 10 minuten op 200 graden. Ik ga niet meer uittikken hoe je blind afbakt – dat heb ik al zo vaak gedaan en ik heb er geen zin meer in! Haha! Dus: mocht je het niet weten, lees dan maar even één van de andere 100 hartige-taart-recepten op deze site! Intussen maak je de vulling. Zet een pan op het vuur, beetje boter erin en smoor daarin flinterdun gesneden rode ui. Ik heb er halve maantjes van gemaakt – het is tenminste halve maan vandaag. Goed aasmoren en intussen een stronkje witlof fijn snijden. Ook dit gaat erbij. Dan een theelepel tijm en theelepel rozemarijn toevoegen. Goed aanbakken! De bietjes klein snijden en die gaan er dan ook in. Beetje afkruiden met wat peper, zout en nootmuskaat. En dan gaat de geitenkaas erbij, die binnen notime lekker smelt. Je bent al klaar! Als de bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, haal je die eruit. Strooi een bodempje paneermeel erin – dit zorgt ervoor dat je een lekkere krokante taart krijg. Dan de vulling erop en afmaken met wat pijnboompitten. Hop: nu nog 20 minuten de oven in op 200 graden en dan smullen. Lekker met wat balsamicostroop erop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *