Pasta ovenschotel met courgette, paprika en kaas

Snel en lekker recept voor als je weinig tijd hebt. Je hebt nodig: pasta (die je lekker vindt, circa 250 gram), een halve courgette, een ui, 3 teentjes knoflook, een (punt)paprika, een kleine prei, gedroogde oregano, peper, zout, scheutje kookroom, kappertjes, beetje pesto en kaas (ik heb Grana Padano gebruikt). Allereerst snipper je de ui die je in wat olijfolie aanfruit in een koekenpan. Kook intussen de pasta. Was de courgette en paprika en snij die in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui. Snipper de knoflook en voeg die ook toe. Nu de oregano erbij en de fijngehakte prei. Goed aanfruiten! Afkruiden met peper, zout en dan een handvol geraspte kaas. Giet de pasta af en voeg die toe. Handig is altijd wat kookvocht op te vangen – deze kun je gebruiken om de pasta wat smeuiiger te maken. Roer nu een scheutje kookroom en een eetlepel pesto door elkaar en voeg die toe aan de pasta. Nog wat fijngehakte kappertjes erbij en dan doe je de pasta in een ovenschaal. Goed afwerken met geraspte kaas en nog 20 minuten de oven in op 200 graden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *